Back to All Events

Jazzköket Live - Country Sunday

  • Jazzköket Bistro 50 Prästgatan Östersund, Jämtlands län, 831 33 Sweden (map)

Wow. Helt sanlöst. Fyra riktigt aktuella och spännande americana och countryartister på Jazzköket Bistro och Verkets scen i Östersund på prästgatan 50. 

-Dylan LeBlanc slog igenom purung med ett par hyllade album och gästspel av Emmylou Harris och allt. Framgången höll på att knäcka honom. Men nu mycket äldre, blir hela 28 i år, är han åter. Hyllas stort av namn som Bruce Springsteen och Lucinda Williams och har kallats First Aid Kit-generationens egen Townes van Zandt. Kommer med sitt band The Pollies

-Zephaniah OHora och hans band The 18 Wheelers hyllas just nu överallt som en av de främsta traditionsbärarna och den klassiska countryns främsta hopp. Inga superlativer har lämnats oanvända av recensenterna. . 

-Phoebe Hunt är en texasfödd Brooklyn-bo som spelar fiol som få andra. Hon spelar amerikansk folkmusik ur bredast tänkbara perspektiv. Hon lagar en gryta baserad på de djupaste amerikanska rötter och kryddar med indisk och romsk musik och en hel del annat. Det svänger och det låter så rätt just nu 2018. I maj 2017 skrev Rolling Stone att hon var en av tio countryartister man borde ha koll på.

-Ellen Sundberg. Den här gången har vi inget lokalt förband. Vi har en lokal huvudakt. Det blir sammanlagt åttonde gången Ellen Sundberg och Popgeni samarbetar. Första gången var i november 2012 när Ellen spelade före Simone Felice. 2013 fick hon vårt pris Stora P och vi förmedlade kontakten med Rootsy och resten är lokal rockhistoria. 

Country Sunday blir något riktigt extra. 

Bar, restaurang och dörrar öppna från 17:00. Förköp: www.billetto.se Begränsat antal biljetter finns att köpa i dörren.