Back to All Events

Jazzköket Live - Fluru

Fluru kommer till Jazzköket!

En mörk skog, en vild älv, höga berg och orörd natur. En ensam stig som leder genom landskapet, långt från städer, puls och instagram. Till det ett soundtrack som består av akustiska gitarrer, starka melodier och en briljant stämsång. En stor längtan efter att få att upptäcka platsen där ”det vilda växer”…

 

Nej, vi är inte vid Blue Ridge Mountains i Tennessee, vilket man kanske kan tro när det handlar om countrymusik, utan vi befinner oss i Hammarstrand - platsen som Fluru kallar för hemma. Fluru betyder ”rufsig” på jämtländska, och är ett perfekt sätt att beskriva deras musik; varm, organisk och levande.

 

Fluru, som precis signat med det tyska skivbolaget What We Call Records och släppt sitt debutalbum ”Where The Wild Things Grow” - är under våren 2019 ute på releaseturné med Östersund som ett av stoppen. 

 

Varmt välkomna!


”…the Swedes deliver a perfectly crafted studio album between folk, bluegrass and a pinch of rock: beautiful melodies, fantastic polyphonic harmony vocals, perfectly tuned dreadnought guitars..." 

Akustik Gitarre (DE) 2019

 

”A strong debut album from the swedish country band with perfect vocal harmonies and a crisp production."

We love nordic (DE) 2019


"Very unusual to get such a traditional and perfect country album delivered by a Swedish band. /.../ Again and again the guitar sounds surprise, bring you to the lake with a log cabin, to the absolute resting phase and the casual grip to the whiskey. Where are we in Sweden? Sweden becomes the number 51 US state and soon the new Nashville."

Cute & Dangerous (DE) 2019

 

 

FLURU:
Malin Hässlemark - sång
Claes Hässlemark - sång, gitarr, piano
Nicklas Poress - sång, gitarr
Robin Mossberg - bas
Jesper Lönn - trummor, percussion

Biljetter köps på www.billetto.se

 

http://www.fluru.com
https://www.facebook.com/fluruofficial/

Earlier Event: March 30
Jazzköket Live - Lars-Peter Larsson
Later Event: May 10
Jazzköket Live - One Day Band