Back to All Events

Bottleneck John live @ Lagerbaren

Nu gör Bottleneck John comeback i Lagerbaren!

Johan ”Bottleneck John” Eliasson: Sång, gitarr, diddley-bow, fotstamp. Vi kommer att bjudas på blues, hokum & spirituals med rötterna djupt nere i 1920/30-talets Mississippidelta. Musik som är intensiv, rå och tempofylld men även tillbakalutad och känslosam! En musikalisk tidsresa där publiken får höra personliga tolkningar av legendarer som Robert Johnson, Son House, Charley Patton, Muddy Waters, Blind Willie Johnson, men även eget material i denna traditionsfyllda genre. De senaste decennierna har Johan turnérat flitigt i Skandinavien och Europa, även i USA och de södra staterna kring Mississippi med spelningar på klubbar och festivaler där, bl.a. legendariska King Biscuit Blues Festival i Helena, Arkansas, USA’s äldsta och största bluesfest!

Senaste skivan ”All Around Man” har fått fin kritik i media världen runt, några citat ur recensionerna här: "..It doesn’t matter what corner of the planet the artist comes from, you either have a blues soul or you don’t. This man has one in spades!.." - Greg Szalony, Blues Blast Magazine, USA.

"..En av de bästa svenska bluesskivor jag hört.." - Lennart Götesson, Dalademokraten.

"..No doubt, one of the finest Acoustic Blues artists around.." -John Vermilyea, Blues Underground Network, Canada.

Bottleneck John gjorde en bejublad spelning i Lagerbaren på bluesfestivalen 2017, och kommer alltså nu tillbaka!


Fri entré!


Läs mer om Johan på hemsidan: www.bottleneckjohn.com